درباره عسل و خواص آن بیشتر بدانید

درباره عسل

عسل مایعی است شیرین و غلیظ. زنبور عسل با خرطوم مخصوص خود شهد گل ها را میمکد و در عسلدان خود ذخیره می کند و با افزودن آنزیم آنرا تغلیظ و تغییر شکل داده و به عسل طبیعی تبدیل می کند. سپس به وسیله خرطوم خود آن را در سلول های مومی کندو تخلیه و ذخیره می کند و پس از پر شدن تمام سلول های مومی کندو، عسل توسط زنبوردار از داخل کندو در فصل مشخص به میزان معین و به روش خاص خود برداشت می شود.
در آیات و روایات قرآن کریم و سایر کتب آسمانی نیز به این هدیه ارزنده اشاراتی شده و از گذشته های دور مورد توجه اکثر بزرگان بوده است.

 

ویژگی های عسل طبیعی

ساده ترین راه برای مصرف کننده این است که با چشم خود، شکل ظاهری عسل را ارزیابی و با زبان آن را مزه مزه نماید.
اگر مجموعه خصوصیات آن باب طبعش بود و طعم خاص عسل را داشت ارزش آن را دارد که بهای آنرا در حد معمول بپردازد و جهت اطمینان بیشتر از کیفیت عسل بهتر است در آزمایشگاه کنترل کیفیت به تایید نهایی برسد. عسل طبیعی فاقد هر گونه افزودنی است و باید آنرا از افراد مطمئن و در بسته بندی های بهداشتی و معتبر تهیه کرد.

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم عسل طبیعی (۳٫۵ اونس)
انرژی۱٬۲۷۲ کیلوژول (۳۰۴ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها۸۲٫۴ g
قندها۸۲٫۱۲ g
فیبر۰٫۲ g
چربی۰ g
پروتئین۰٫۳ g
آب۱۷٫۱۰ g
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)۰٫۰۳۸ میلی‌گرم (۳٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین)۰٫۱۲۱ میلی‌گرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵)۰٫۰۶۸ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۶۰٫۰۲۴ میلی‌گرم (۲٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۲ میکروگرم (۱٪)
ویتامین C۰٫۵ میلی‌گرم (۱٪)
کلسیم۶ میلی‌گرم (۱٪)
آهن۰٫۴۲ میلی‌گرم (۳٪)
منیزیم۲ میلی‌گرم (۱٪)
فسفر۴ میلی‌گرم (۱٪)
پتاسیم۵۲ میلی‌گرم (۱٪)
سدیم۴ میلی‌گرم (۰٪)
روی۰٫۲۲ میلی‌گرم (۲٪)
 

نمایی از زنبورستان شرکت عسل صحت(رایحه خوانسار)