درباره عسل و خواص آن بیشتر بدانید
درباره عسل
عسل مایعی است شیرین و غلیظ. زنبور عسل با خرطوم مخصوص خود شهد گل ها را میمکد و در عسلدان خود ذخیره می کند و با افزودن آنزیم آنرا تغلیظ و تغییر شکل داده و به عسل طبیعی تبدیل می کند. سپس به وسیله خرطوم خود آن را در سلول های مومی کندو تخلیه و ذخیره می کند و پس از پر شدن تمام سلول های مومی کندو، عسل توسط زنبوردار از داخل کندو در فصل مشخص به میزان معین و به روش خاص خود برداشت می شود.
در آیات و روایات قرآن کریم و سایر کتب آسمانی نیز به این هدیه ارزنده اشاراتی شده و از گذشته های دور مورد توجه اکثر بزرگان بوده است.
ویژگی های عسل طبیعی
ساده ترین راه برای مصرف کننده این است که با چشم خود، شکل ظاهری عسل را ارزیابی و با زبان آن را مزه مزه نماید.
اگر مجموعه خصوصیات آن باب طبعش بود و طعم خاص عسل را داشت ارزش آن را دارد که بهای آنرا در حد معمول بپردازد و جهت اطمینان بیشتر از کیفیت عسل بهتر است در آزمایشگاه کنترل کیفیت به تایید نهایی برسد. عسل طبیعی فاقد هر گونه افزودنی است و باید آنرا از افراد مطمئن و در بسته بندی های بهداشتی و معتبر تهیه کرد.
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم عسل طبیعی (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۱٬۲۷۲ کیلوژول (۳۰۴ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۸۲٫۴ g |
قندها | ۸۲٫۱۲ g |
فیبر | ۰٫۲ g |
چربی | ۰ g |
پروتئین | ۰٫۳ g |
آب | ۱۷٫۱۰ g |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۰۳۸ میلیگرم (۳٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۰٫۱۲۱ میلیگرم (۱٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۰۶۸ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۰۲۴ میلیگرم (۲٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۲ میکروگرم (۱٪) |
ویتامین C | ۰٫۵ میلیگرم (۱٪) |
کلسیم | ۶ میلیگرم (۱٪) |
آهن | ۰٫۴۲ میلیگرم (۳٪) |
منیزیم | ۲ میلیگرم (۱٪) |
فسفر | ۴ میلیگرم (۱٪) |
پتاسیم | ۵۲ میلیگرم (۱٪) |
سدیم | ۴ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۲۲ میلیگرم (۲٪) |